A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyenesen Bécsből hozta a vadkender magokat Gyulára


Kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint a lefoglalt kábítószer elkobzására tett indítványt egy 31 éves büntetlen előéletű gyulai férfi ellen, aki saját fogyasztásra vadkendert termesztett.


A férfi 2021 végén elhatározta, hogy saját fogyasztás céljából kábítószert tartalmazó vadkendert fog termeszteni. Bécsben vásárolt vadkender magokat, majd azokat az egyik ismerősének lakatlan gyulai lakásában, a lakás egyik szobájában ültette el. A lakás tulajdonosának nem volt tudomása arról, hogy az ingatlant a férfi mire használja. A férfi a kifejlett növényeket 2022. júniusában „szüretelte le”, majd a kábítószer termesztéséhez használt eszközöket Békéscsabán, különböző szemétgyűjtő konténerekbe dobta, a kábítószert tartalmazó növényi egyedeket pedig a gyulai tartózkodási helyén tárolta.

A Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói 2022. július 7-én a reggeli órákban kutatás végeztek a férfi tartózkodási helyén, amelynek során több mint 500 gramm nettó súlyú zöld színű növényi törmeléket, és ágvégződéseket foglaltak le. A lefoglalt növényi anyagok kannabiszra jellemző, kábítószernek minősülő kannabionid vegyületeket tartalmaztak. A férfitól levett vizeletmintából szintén a kannabisz (marihuána) hatóanyag volt kimutatható; az általa birtokolt, illetve elfogyasztott kábítószer mennyisége meghaladta a csekély mennyiség felső határát, de nem érte el a jelentős mennyiség alsó határát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések