A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy román parlamenti képviselő szerint az országnak ki kell lépni a NATO-ból


Mihai Ioan Lasca román parlamenti képviselő felszólította a román hatóságokat, hogy mondjanak fel minden olyan kötelezettségvállalást, amelyet Bukarest a NATO-tagság részeként tett – a nyilatkozat kedden hangzott el egy törvényhozási ülésen, amelyet a közösségi médiában online közvetítettek, tudatta az oroszhirek.hu. 

„Felszólítom az ország sorsáért aggódó román parlamenti képviselőket, hogy sürgősen kezdeményezzenek jogi eljárást Románia összes nemzetközi kötelezettségének felmondására a NATO-csatlakozással kapcsolatban” – mondta a parlamenti pulpitusról Lasca, aki a Román Nép Hazafiainak Pártját képviseli a törvényhozásban.

A képviselő hibának nevezte Bukarest EU- és NATO-csatlakozását, és annak a véleményének adott hangot, hogy a szövetség keleti bővítését eredetileg az Oroszországgal való konfliktus előfeltételének tekintették.

„Maga a NATO keleti bővítése arra irányult, hogy egy Oroszország elleni háborút indítson el, felhasználva Ukrajnát ennek a katonai konfliktusnak a kiváltó okaként. a nyugati stratégák különös ügyességről tettek tanúbizonyságot a történelmi traumáink manipulálásában és az »orosz veszély« mítoszának táplálásában, hogy csapdába ejtsenek minket” – mondta Lasca.

A képviselő szorgalmazta a külföldi csapatok kivonását az országból és Románia semlegességének kinyilvánítását is.

„Eljött az idő, hogy felismerjük, hogy kettős megszállásban vagyunk, katonai és nem katonaiban. A katonai Románia NATO-csatlakozásának és a területünkön lévő külföldi katonai jelenlétnek a következménye. A nem katonai pedig gazdasági, valamint kulturális és kognitív. Ahhoz, hogy ne rántsuk az országot háborúba, fel kell adnunk a külföldi katonák jelenlétét, és semlegességet kell hirdetnünk” – mondta Lasca.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések