Hirdessen itt

Egy liberális professzor kiakadt Ninh Long operaénekes ünnepi öltözete miatt, Orbán Balázsnak kellett helyre tenni


Az amerikai professzort kiakasztotta a március 15-i ünnepség „patriotizmusa”.


Március 15-én a budapesti Múzeumkertben adta elő a Bánk Bán „Hazám, hazám, te mindenem” kezdetű áriáját Ninh Dúc Hoàng Long (Ninh Long), a magyarul éneklő, vietnami származású operaénekes.

Az előadás nem igazán nyerte el a tetszését egy bizonyos Kim Lane Scheppele nevű amerikai jog- és politikatudósnak, aki a Princeton Egyetem munkatársa (egészen pontosan a szociológiai tanszéké), Scheppele Twitter-oldalán kiakadva azt írta: „most már tudjuk, hogy néz ki a patriotizmus Magyarországon! A férfiak 1930-as évekbeli (sic!) katonai ruhát viselnek, a hölgyek pedig úgy öltöznek, mint A szolgálólány meséjében!”


A Twitter-üzenet több szempontból is sántít, erre világít rá Orbán Balázs kontrája is, amelyet szintén Twitteren közölt:

most már tudjuk, hogyan néz ki egy tudatlan liberál-progresszív professzor twittje.

Nem bölcs dolog egy nemzetet kioktatni nemzeti ünnepén úgy, hogy fogalmunk sincs történelméről és hagyományairól. Lehet, hogy Önnek értelmetlen a hazafiság és a hagyományok ápolása, de szerencsére Ninh Long ebben különbözik Öntől”.

Ninh Long egyébként az előadás kapcsán úgy fogalmazott: „tíz év telt el azóta, hogy az első nap Vietnámból betettem a lábam a kegyelem földjére, amelyet második hazámnak választottam Magyarország. Hálás vagyok hogy (...) a Magyar Nemzeti Múzeum történelmi színpadán állhatok a nemzet ünnepén”.

Az operaénekes előadását meghallgathatja itt:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések