A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy lengyel lap szerint az USA háborút indított Európa ellen


Emellett az Egyesült Államok Kínát jelentős versenytársnak tekinti ezen a területen


Az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantásával az Egyesült Államok háborút indított Európa ellen – írta a Mysl Polska című lengyel lap alapján az oroszhirek.hu.

„Az európaiak számára az amerikai, norvég és brit terroristák által végrehajtott víz alatti robbantás az első lövés egy Európa elleni teljes körű amerikai háborúban“ – áll a cikkben.

A lap szerint a támadás egyik fő célja az volt, hogy megerősítsék az Óvilág energetikai és gazdasági függőségét az amerikai cseppfolyósított földgáz szállításától, valamint hogy megnyerjék a nukleáris technológiák piacát is.

Washington arra is törekszik, hogy újraindítsa a fegyverkezési versenyt, ami Közép-Európa atomfegyvermentes övezet státuszának elvesztését jelenti – pontosítja az anyag.

Emellett az Egyesült Államok Kínát jelentős versenytársnak tekinti ezen a területen, így a következő támadási célpont a Szuezi- vagy a Peking által tervezett új nicaraguai csatorna lehet – foglalta össze a lap.

Februárban a Pulitzer-díjas Seymour Hersh egy cikket tett közzé, amelyben az Északi Áramlat felrobbantását vizsgálta. Szerinte a szabotázst az Egyesült Államok szervezte a NATO-szövetségesek segítségével: tavaly nyáron, a Baltops hadgyakorlat során amerikai búvárok helyezték el a robbanószert a vezetékeken, három hónappal később pedig norvégok robbantották fel a szerkezeteket.

Mint az újságíró tisztázta, a műveletről Joe Biden döntött, miután több mint kilenc hónapon át titokban tárgyalt a nemzetbiztonsági csapattal. Az ok az volt, hogy attól tartottak, hogy Németország, amely az Északi Áramlaton keresztül kap gázt Oroszországtól, nem akar részt venni az Ukrajnának nyújtott katonai segítségben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések