A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Ébredjetek fel az álomból" - a tálibok is üzentek a Putyin elleni elfogatóparanccsal kapcsolatban


A tálibok kommentálták, hogy a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.


Abdullah Azzam, a tálibok gazdasági ügyekért felelős miniszterelnök-helyettese, a tálibok kabinetfőnök-helyettese Twitter-oldalán azt tanácsolta az ICC-nek, hogy "ébredjen fel álomból", és büntessék meg az amerikaiak által Afganisztánban elkövetett háborús bűnök elkövetőit.


Az ICC ügyésze, Karim Khan korábban kijelentette, hogy egyelőre nem érdemes kivizsgálni az amerikai hadsereg Afganisztánban elkövetett bűncselekményeit, mivel "maguk a tálibok felelősek az országban zajló véres incidensekért".

A tálibok tagadják ezt a megközelítést, és azt állítják, hogy nem harcoltak afgán civilek ellen.


Korábban megírtuk, hogy Aleksandar Vučić szerb államfő "a világtörténelem legnagyobb konfliktusa felé tett lépésnek" nevezte a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) Vlagyimir Putyin orosz elnök letartóztatására vonatkozó határozatát. Szerinte ez "egy eszkaláció, aminek nincs vége".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések