A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dzsesszrajongók, figyelem: Debrecenben lép fel Balázs Elemér együttesével


A debreceni SIKK Klub ad otthon a Balázs Elemér Group fellépésének március 16-án: a Best of BEG songs címet viselő est igazi csemegének ígérkezik a vájtfülűek számára.


Balázs Elemér 1967. augusztus 16-án született Ózdon, 1983-ban kivételes tehetségként felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Egyetem dzsessztanszakára, ahol Kovács Gyula volt a dobtanára. A tanulmányai alatt hamar felfigyeltek tehetségére, és már ekkor az ország legnevesebb dzsessz-zenészei hívták játszani a koncertjeikre.

Az Always that moment című, magyar slágereket feldolgozó lemez 2000-ben az Év Magyar Dzsesszlemeze lett a Gramofon magazin szavazása alapján. Ugyanebben az évben alapította meg hazánk egyik legsikeresebb dzsessz-zenekarát, a Balázs Elemér Groupot. Az együttest első lemeze, az Around The World megjelenése után egyből megszerette a közönség. Számos hazai illetve külföldi dzsessz- és világzenei fesztivál és klub rendszeres fellépője lett. A zenekar eddig nyolc lemezzel és egy koncert-DVD-vel örvendeztette meg népes rajongótáborát.

Lemezein olyan neves művészek vendégszerepeltek, mint például Dés László és Dresch Mihály, illetve Tim Ries, Charlie Mariano és Núria Rial. Balázs Elemér 2004-ben testvérével, Balázs Józseffel közösen készítette el Salamon András Getnó című filmjének zenéjét, amelyen a Balázs Elemér Group is közreműködött. 2006 óta Balázs Elemér különböző formációkkal és felállásokkal Tim Riesszel, a híres amerikai szaxofonossal koncertezik rendszeresen.

Felléptek már közösen Magyarországon is több alkalommal, de bejárták Európa több dzsesszfesztiválját és a legendás amerikai klubokat is.

Napjainkig a magyar dzsessz-szakma szinte minden kitűnőségével játszott már. Többek között Ablakos Lakatos Dezsővel, Babos Gyulával, Berkes Balázzsal, Bontovics Katalinnal, Csepregi Gyulával, Dés Lászlóval, Gadó Gáborral, László Attilával, Pege Aladárral, Snétberger Ferenccel, Szakcsi Lakatos Bélával, Vukán Györggyel…

Balázs Elemér dobosként és zeneszerzőként meghatározó alakja a magyar dzsesszéletnek, különleges dobolása közel száz lemezen hallható.

Belépőjegyek a helyszínen megvásárolhatóak, készpénzes fizetési lehetőség áll rendelkezésre. A helyek foglalása érkezési sorrendben történik. (Maximum 100 főt tudnak fogadni.)

Jegyárak: felnőtt: 2500 forint, diák, nyugdíjas: 1500 forint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések