A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cristiano Ronaldo világrekordot, Harry Kane angol gólcsúcsot javított

Lionel Messi pályafutásának 800. gólját ünnepelhette a Panama elleni mérkőzésen

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtező sorozatának nyitónapjának rangadóján Anglia 2–1-re nyert Olaszország ellen Nápolyban, ahol Harry Kane 54. válogatottban szerzett találatával hazája gólkirálya lett.

Hatvankét év után sikerült az angol labdarúgó-válogatottnak vendégként nyernie Olaszországban. Decian Rice már a 13. percben vezetést szerezett az angoloknak, a második gólt pedig a 44. percben Harry Kane szerezte büntetőből. A Tottenham Hotspur 29 éves csatárának ez volt az 54. találata a nemzeti csapatban, amivel megelőzte egy góllal Wayne Rooneyt, s az örökrangsor élére került. Kane 81 mérkőzésen javította meg Rooney 120 meccsen elért 2015-ös rekordját.

„Nagyon sokat jelent számomra ez a csúcs. Izgatott voltam, a büntető előtt, a varázslatos pillanat volt, amikor betaláltam. Csodálatos este volt, olyan régóta nem győztünk Olaszországban, és gólt szerezni és nyerni, ez különleges” – mondta az angol gólrekorder, akinek Rooney az elsők között gratulált. „Gratulálok Harry Kane-nek, aki Anglia minden idők legjobb góllövője lett. Tudtam, hogy a rekordom nem tart sokáig, de ez gyors döntés volt. Harry nagyszerű ember, hihetetlen gólszerző és egy angol legenda” – írta Rooney a Twitteren.

Válaszul Kane a Channel 4-nek azt mondta: „A pályán voltam, amikor Wayne megdöntötte a rekordot. Tudom, mit jelentett ez számára, és nagyon büszke voltam rá.”

Gareth Southgate angol szövetségi kapitány szerint: „Az, hogy Harry megdöntötte a rekordot az jellemének és mentalitásának erősségét jelzi. Ő egy zseniális futballista.”

A portugál Cristiano Ronaldo is újabb rekordot állított fel. A 38 éves világklasszis kezdőként kapott lehetőséget a Liechtenstein elleni hazai összecsapáson, így karrierje első állomásán, Lisszabonban ünnepelte 197. válogatottságát, amivel rekorder lett a futballtörténelemben. Az ötszörös aranylabdás klasszis az 51. percben büntetőből, a 63. percben óriási szabadrúgásból szerzett góljával tette teljessé az ünnepet.

Egy másik futballzseni, Lionel Messi is csúcsot ünnepelhetett. Az argentin labdarúgó-válogatott csütörtökön 2–0-ra legyőzte barátságos mérkőzésen a panamai csapatot, ez volt a dél-amerikai gárda első fellépése a decemberben aratott világbajnoki sikere óta.

Az Albiceleste végig irányította a találkozót, de csak a 78. percben szerezte meg a vezetést, miután Lionel Messi kapufáról kipattanó szabadrúgását Thiago Almada lőtte a hálóba.

A végeredményt a hétszeres aranylabdás szupersztár állította be tíz perccel később, ezúttal is szabadrúgást lőtt, a vendégek kapusát viszont most nem segítette ki a kapufa. Messi pályafutásának 800. gólját – amely 99. találata volt a nemzeti csapatban – több mint 80 ezer szurkoló láthatta a helyszínen az argentin fővárosban.

Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló:

C csoport: Olaszország – Anglia 1–2 (0–2)
Észak-Macedónia – Málta 2–1 (0–0)
H csoport: Dánia – Finnország 3–1 (1–0)
San Marino – Észak-Írország 0–2 (0–1)
Kazahsztán – Szlovénia 1–2 (1-0)
J csoport: Portugália – Liechtenstein 4–0 (1–0)
Szlovákia – Luxemburg 0–0
Bosznia-Hercegovina – Izland 3–0 (2–0)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések