Hirdessen itt

Bolgár politikus letépte az ukrán zászlót a szófiai városházáról (Videó)


A bulgáriai Béke párt egyik képviselőjelöltje, Atanasz Stefanov letépett egy ukrán zászlót a szófiai városháza homlokzatáról.


Az újság szerint a politikus március 8-án bement Jordanka Fandakova városi polgármester irodájába, hogy gratuláljon neki, de aztán felment a városháza teraszára, és az utcára dobta az ukrán zászlót.

Stefanovot rövid időre őrizetbe vették, de a jelölt mentelmi jogára hivatkozva hamarosan szabadon engedték.

Januárban a Welt című német lap arról számolt be, hogy Bulgária már tavaly tavasszal titokban nagy mennyiségű lőszert és gázolajat kezdett szállítani Ukrajnának. Addig Bulgária és Magyarország számított az egyetlen olyan uniós tagállamnak, amely nem szállított fegyvert az ukrán fegyveres erőknek. 2022 áprilisának végén Kirill Petkov akkori miniszterelnök egy kijevi látogatás után csak annyit jelentett be, hogy az ország kész megjavítani az elromlott haditechnikai eszközöket. A valóságban azonban Szófia aktívan támogatta Kijevet lőszerrel és üzemanyaggal a "kritikus hónapokban". Az akkori miniszterelnök Petkov és Asen Vaszilev pénzügyminiszter közvetlenül részt vett ebben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések