A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Böjte Csaba is beszállt a séfiskola létrehozásába: ősszel indul az oktatás Kézdivásárhelyen


Miután a svájci vállalkozóval nem jött össze az iskolaindítás, Böjte Csaba ferences atya és Fejér László Ödön szenátor a veszprémi Séfiskolával vette fel a kapcsolatot azért, hogy vendéglátóipari képzést indulhasson Kézfivásárhelyen. A kezdeményezés sikeres volt.


Új funkciót kap a a kézdivásárhelyi minorita rendház – írta meg kedden a Háromszék. Mint a cikkben olvasható, az épületbe szánt séfiskolát eredetileg egy svájci vállalkozóval összefogva szerették volna megvalósítani, ám az a terv sajnos dugába dőlt. Azonban a város nem adta föl, így Böjte Csaba ferences atya és Fejér László Ödön szenátor, a minorita rendház felújításának szorgalmazója a veszprémi Séfiskolával vette fel a kapcsolatot azért, hogy vendéglátóipari képzést indítsanak az épületben. A kezdeményezés sikeres volt, így ősztől már kezdődhet is az oktatás.

Mayer Gyula, a Veszprémi SZC „SÉF” Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola alapítója szerint szeptembertől nem az elméleti, hanem a gyakorlati képzésre fektetik a hangsúlyt. Ugyanis a céljuk nem az, hogy diplomagyárrá váljanak, hanem hogy szakmát adjanak az érdeklődők kezébe, amellyel érvényesülni tudnak. Mint mondta, mindenhol nagy hiány van a megfelelő szakemberekben, s hogy ezt érzékeltesse, egy balatoni vendéglátóipari egység álláshirdetését idézte: Ha van két kezed és lábad, van pulzusod, itt a helyed köztünk!

A szállodatulajdonos elmondta, jó pincéreket, panzióvezetőket és szakácsokat szeretnének képezni, Kézdivásárhelyen. Hozzátette, nagy szó, hogy a magyar állam is támogatja az elképzelésüket, az iskolát, a majdani diákokat és azokat a vállalkozókat is, akik társulnak ehhez a projekthez.

Fejér László Ödön emlékeztetett, az iskola beindítására a Séfiskola a magyar állam támogatásával jelentős összeget fordít, vélhetően május végére már be is rendezik az új tanintézményt. A diákok ösztöndíjat fognak kapni, a partnervállalkozások pedig szintén anyagi támogatásban részesülnek. A szenátor szerint ugyan a diákok magyar nyelvű oklevelet kapnak, de sikerült elintézniük, hogy azt egy hét alatt honosítani lehessen. Az itt szerzett végzettséget egyébként az egész Európai Unió területén elismerik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések