Hirdessen itt

Azzal fenyegette meg az asszonyt, hogy „megveri, megöli, elvágja a nyakát, levágja a fejét”


Gátlástalanul fenyegetőzött a féltékeny göncruszkai férfi.  

Az Encsi Járási Ügyészség volt élettárs sérelmére, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben - tudta meg a boon.hu.

A féltékeny férfi 2022. július 22-én, valamint azt megelőzően májusan, júniusban és júliusban - pontosabban meg nem határozható időpontokban - többször megjelent volt élettársa göncruszkai lakóházánál, ahová bekiabálva azzal fenyegette meg az asszonyt, hogy „megveri, megöli, elvágja a nyakát, levágja a fejét”.  

A részeg férfi a nő akkori munkahelyén - egy sörözőben - is megfenyegette az asszonyt, hogy „szétveri a fejét a pulton, szétveri vele a kocsmát”. Később telefonon is fenyegetőzött azzal, hogy „összetöri” a nőt. A vádlott cselekményét a féltékenység motiválta. A fenyegetések a nőben komoly félelmet keltettek.

Közérdekű munkára ítélhetik

A bűncselekmény csak a sértett magánindítványára – miszerint kifejezetten kívánja az elkövető felelősségre vonását – büntethető, melyet a nő az előírt határidőben, tanúkihallgatása alkalmával előterjesztett.

Az eljárás tárgyát képező bűncselekményt a Btk. 3 hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Mivel a büntetési tétel alsó határa az 1 év szabadságvesztést nem éri el, az ügyészség – a törvény vonatkozó rendelkezése alapján  - a büntetett előéletű vádlottal szemben szabadságvesztés helyett, közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések