A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ukrán focisták békét, a szurkolóik vadászgépeket kértek Angliában


Full káosz van a Wembley stadionban. 


Az ukrán válogatottat fogadták az angolok a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének csoportkörében.

Az ukránok szurkolók nem hazudtolták meg magukat, Rishi Sunak "brit" miniszterelnöktől vadászgépeket követeltek:


A két válogatott viszont összeállt és békét szeretnének

„PEACE", vagyis „BÉKE" feliratú ukrán zászlóval fotózkodtak az ukrán és az angol fociválogatott tagjai vasárnap délután a Wembley-ben.

Az ukrán válogatott hajszállal lemaradt a tavalyi világbajnokságról, úgyhogy a mostani, angolok elleni meccs a legjelentősebb a háború kezdete óta. Az ukránok korábbi sztárja, Andrij Sevcsenko azt mondta a BBC-nek:

„Továbbra is a foci a legnépszerűbb sport Ukrajnában, ami segít megbirkózni az embereknek mindazzal, amin keresztülmennek".

Állítólag az ukránok háborúban állnak, ennek ellenére pár ezer szurkolójuk jelent meg a londoni stadionban:


Egyébként az ukránok egyik játékosa, Olekszandr Zincsenko a találkozó előtt azt nyilatkozta, hogy:

Azt kérdezem: "Miért? Miért? Miért? Egy év rémálom volt. A családom nagy része még mindig Ukrajnában van. Ez a mi földünk, a mi területünk, az otthonunk. Miért kellene elmennünk? Megpróbáljuk végezni a munkánkat, és képviselni az országunkat, de [emellett] segíteni is próbálunk [az embereknek], amennyire csak tudunk. Minden támogatást és segítséget megkaptunk az Egyesült Királyságban a rajongóktól... még én is, amikor egy hónappal az invázió után a boltba mentem, néhány 10 éves gyerek odajött hozzám, és azt mondták: "Veletek vagyunk".  

Soha nem voltam még ilyen büszke arra, hogy ukrán vagyok. Azt akarom mondani, hogy ukránként egyesültünk. Ne veszítsék el a reményt. Biztos, hogy győzni fogunk. Együtt fogunk győzni, a világ minden tájáról érkező támogatásunkkal együtt.

Az angolok elrontották végül az ukránok örömét, simán 2:0-ára legyőzték őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések