A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Osztrák Szabadságpárt tiltakozást szervez Zelenszkij parlamenti beszéde ellen


Az osztrák ellenzék tiltakozást szervez csütörtökre Volodimir Zelenszkij beszéde ellen az ország parlamentjében – mondta újságíróknak Herbert Kickl, a jobboldali nacionalista Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője.


Zelenszkij beszédét az Osztrák Nemzeti Tanácsban videó formátumban csütörtökre, március 30-ra tervezik.

"Számunkra ennek semmi köze az osztrák semlegességhez, ezért csütörtökön tiltakozást szervezünk" - mondta egy ellenzéki osztrák párt vezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Az eseményt online közvetítették a politikus Facebook-oldalán.

Hozzátette azt is, hogy Zelenszkij tervezett beszéde újabb bizonyítéka annak, hogy Ausztriában minden más párt felhagyott a semlegességgel, még ha ennek ellenkezőjét állítja is.

„Ez azt jelenti, hogy egy harcos nemzet elnöke egy semleges ország Nemzeti Tanácsának (az osztrák parlament szövetségi gyűlésének alsóháza) terme rendelkezésére áll, hogy (Zelenszkij) kinyilváníthassa álláspontját. a nemzetközi közösségnek az emelvényről. A hadviselő álláspontját. Arról is beszélhetünk, hogy az ukrán propagandát, vagy a NATO propagandát , vagy az amerikai propagandát fogja terjeszteni a szószékről" - magyarázta a politikus.

Szerinte ennek nem szabadna megtörténnie, ahogyan az orosz fél vagy a konfliktusokban részt vevő más országok képviselőinek felszólalása sem lehet.

"Ez a konfliktus mindkét oldalára igaz" - fejezte be Kickl.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések