A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Antony Blinken szerint ha nem folytatódik az ukrajnai öldöklés, megerősödhetnek az oroszok: ezért még nem szabad békére törekedni


Ezek szerint még pár ezer ember nyugodtan meghalhat?

Helytelenek a korai tűzszüneti felhívások, mert a korai ukrajnai tűzszünetet Oroszország a maga javára fordíthatja – jelentette ki kedden Antony Blinken amerikai külügyminiszter egy konferencián, számolt be az Rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info. 

A jelentés szerint az Egyesült Államok külügyminisztériumában az ukrajnai háború első évfordulójának szentelt konferencián Blinken elmondta: „Mindannyian tudatában kell hogy legyünk, és fel kell ismernünk, hogy ha tűzszünetet követelünk, a legjobb szándék mellett is a konfliktus befagyasztását kérjük, ami lehetőséget ad az Oroszországi Föderációnak, hogy megvesse a lábát, és felkészüljön egy újabb támadásra.”

Az amerikai külügyminiszter hangsúlyozta, hogy jelenleg mindenki azt szeretné, ha elnémulnának a fegyverek, de nincs egyszerű út odáig. „Senki sem akarja a békét jobban, mint az ukrán nép, de igazságos és tartós békét kell elérni” – mutatott rá Antony Blinken.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy korábban az amerikai külügyminiszter azt állította, az Egyesült Államok stabil békére törekszik Ukrajnában, és nem akarja megengedni, hogy Oroszország pihenjen vagy újra összpontosítson − olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések