A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Európai Parlament (EP) ma szavazott az épületenergetikai irányelvvel kapcsolatos álláspontjáról


Az energiahatékonyságban rejlő lehetőségek kiaknázása nagy fontossággal bír


Az Európai Parlament (EP) ma szavazott az épületenergetikai irányelvvel kapcsolatos álláspontjáról. Gyürk András, a Fidesz EP-képviselője a szavazás kapcsán kiemelte: „Az épületállomány energetikai korszerűsítésének fontossága vitán felül áll. Azonban a mai döntésével a brüsszeli korrupciós botrányban elmerülő baloldali többség éppen ennek hatékony megvalósítását lehetetlenítené el.”

A biztonságos energiaellátás és a rezsiszámlák alacsonyan tartása kapcsán az energiahatékonyságban rejlő lehetőségek kiaknázása nagy fontossággal bír. Ennek érdekében a nemzeti épületfelújítási programok hatékony megvalósítására van szükség. Különösen a brüsszeli szankciók okozta energiaválságban és inflációs környezetben súlyos felelőtlenség az irreális célok kijelölése és a bürokratikus terhek növelése.

Ennek ellenére az EP baloldali többsége ma emellett a felelőtlen döntés mellett tette le a voksát. Ha rajtuk múlna, 2025-től az újépítésű és felújított épületekben, 2035-től pedig mindenhol betiltanák a földgázalapú fűtést. Továbbá újabb bürokratikus eljárásokkal lassítanák a tervezési folyamatokat is.

„A mai döntéssel nyilvánvalóvá vált, hogy a baloldal saját kudarcos zöldideológiájának érvényre juttatása érdekében semmitől sem riad vissza. A mi álláspontunk szerint azonban a sikeres épületkorszerűsítési programok felelős tervezéssel, bürokráciacsökkentéssel és az uniós források azonnali felszabadításával valósulhatnak meg. Ezért küzdünk tovább, a csata nem ért véget” - húzta alá Gyürk András.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések