Hirdessen itt

A Wagner csoport harcosai lassan bezárják az ostromgyűrűt Bahmut körül


Egy videóban három fogoly is arra kérte az ukrán elnököt: adja ki a parancsot a visszavonulásra 

Egy-két napot adott A Wagner csoport vezetője az ukránoknak, hogy az utolsó szabad kijáraton elhagyják Behmutot, utána megkezdődik az ostrom. Időközben Dimitrij Medvegyev volt orosz elnök figyelmeztette a NATO-t, hogy a háborúba való belépésnek tekintik, ha az ukránoknak esetlegesen átadott vadászgépeket szervizelik és kiszolgálják.

A Wagner csoport harcosai szinte teljesen körülvették Artyemivszket, ukrán nevén Bahmutot – jelentette be az egység alapítója, Jevgenyij Prigozsin Telegram csatornáján. A magánhadsereg vezetője szerint már csak egyetlen útkereszteződés van hátra, és az ostromgyűrű bezárul, egyúttal felszólította a város ukrán védőit: éljenek a lehetőséggel, és vonuljanak vissza, amíg még lehet. 

„Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij ukrán elnökhöz fordulok. Korábban a hivatásos ukrán hadsereg harcolt velünk, ma egyre több idős embert és gyermeket látunk. Harcolnak, de életük Bahmutban rövid lesz, még egy-két nap. Adja meg nekik a lehetőséget, hogy elhagyják a várost” – mondta Prigozsin, akinek videójában három fogoly is arra kérte az ukrán elnököt: adja ki a parancsot a visszavonulásra.

Nem sokkal korábban Dimitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese is megszólalt. Nyilatkozatában megfenyegette a NATO-t. Azt mondta, ha a Nyugat repülőgépeket szállít Ukrajnának és segít azok karbantartásában és kiszolgálásában, akkor azt Oroszország úgy veszi, hogy a szövetség belépett a háborúba.

„Minden ország, amely ezt megteszi, legitim katonai célpont!” – szögezte le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések