A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tejszínes-spenótos csirkemell úgy telít el, hogy kalóriát közben alig tartalmaz


300 kalóriás tejszínes-spenótos csirkemell: laktató és nagyon egészséges.


Ha odafigyelsz az alakodra, a tejszínes-spenótos csirkemell tökéletes választás lehet ebédre vagy vacsorára. A csirke változatosan elkészíthető húsféle, amelynek minden részéből más-más finomságot készíthetsz. Olvasd el azt is, hogyan készítheted el mellé a tökéletes párolt rizst!

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg csirkemellfilé
👉 30 dkg spenót
👉 4 szem aszalt paradicsom
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 dl zsírszegény főzőtejszín
👉 3 dl alaplé
👉 1 evőkanál rizsliszt
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és szórd meg sóval. Az olívaolajat egy tálban keverd el a pirospaprikával, a fokhagymaporral és a borssal. Fektesd a csirkeszeleteket ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a spenótot tisztítsd meg, a vastag szárát távolítsd el, a leveleit pedig vágd csíkokra. Az aszalt paradicsomot kockázd fel.

A bepácolt húst tedd egy tapadásmentes serpenyőbe, és nagy lángon, oldalanként egy-két perc alatt pirítsd fehéredésig. Amikor a külseje már nem rózsaszín, vedd a lángot kicsire, öntsd fel egy kevés alaplével, fedd le, és párold így, amíg az összes leve el nem fő. Ekkor öntsd fel újabb adag folyadékkal. Így folytasd a párolást, amíg a hús meg nem puhul.

A puha húshoz add hozzá a spenótot, a paradicsomot, és szórd meg kevés szerecsendióval. Öntsd rá a maradék alaplevet, és párold az egészet addig, amíg a spenót összeesik, és a folyadék elfő róla. Ekkor szórd meg rizsliszttel, és öntsd fel tejszínnel. Kevergesd néhány percig, amíg besűrűsödik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések