Hirdessen itt

A románok felháborodtak, hogy mégis lehet használni a Nagy-Magyarország jelképet


Nagyon nem tetszik nekik az UEFA döntése. 

Kedden az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jóváhagyta a Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ) azon kérését, hogy a „történelmi Magyarország-jelképet” ne kezeljék politikai indíttatású szimbólumként, tehát a jelkép megjelenhessen a magyar válogatott mérkőzésein (is).

Az UEFA az MLSZ érvelését elfogadva elismerte, hogy önmagában a történelmi Magyarország térkép és az árpádsáv színei nem minősülnek rasszista magatartásnak, ugyanakkor a drapériára helyezett további szimbólumokra és feliratokra, a szurkolói rigmusokra ez nem vonatkozik.

A románok felháborodtak

A döntés előtt értetlenül állnak Bukarestben: az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke a román ProSportnak adott interjújában azt mondta, hogy nem is érti, mi jár az UEFA fejében. A Román Labdarúgó Szövetség elnöke pedig annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy szerda reggel kérnek hivatalos tájékoztatást az UEFA-tól. 

A helyzetet provokatívnak ítélték meg és váratlanul érte a románokat az UEFA Nagy-Magyarország melletti döntése. 

Példátlan helyzetbe hozzák a román labdarúgást”

– közölték. 

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke úgy reagált, az UEFA nem hozott bölcs döntést. A Transtelex tudósítása szerint azt mondta, a Nagy-Magyarország térképet csak a történelemórákon, didaktikai elemként kellene használni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések