A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kormány azonnali támogatást nyújt a fiatal kutatók pályázataira


Az ötmilliárdos támogatást azok az egyetemek kapják, amelyeket Brüsszel diszkriminatív döntése kizárna a Horizont kutatási együttműködésekből


A közlemény szerint Brüsszel visszaél a hatalmával, mert az egyetemeket, oktatókat és diákokat bünteti azzal, hogy nem akarja ide adni a Magyarországnak járó forrásokat. Ezért a kormány úgy döntött, hogy ötmilliárd forintos azonnali segítséget nyújt az érintett egyetemeknek.

Így 9 magyar egyetem 12 pályázata esetében nyílik meg a lehetőség arra, hogy társult tagként részt vegyen a kutatási együttműködésekben, és végezzen olyan nemzetközi kutatásokat, amelyek költségeit Brüsszel egyelőre nem finanszírozza meg – írták.

A kormány nem hagyja cserben a magyar kutatókat és hallgatókat. „Az a célunk, hogy 2030-ra egy hazai egyetem a világ 100, három pedig az Európai Unió 100 legjobbja közé tartozzon" – fogalmaztak a közleményben.

A bejelentéssel kapcsolatban Hankó Balázs a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára közösségi oldalán tett közzé videót:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések