Hirdessen itt

A brutális rabló agyba-főbe verte a Heves vármegyei idős házaspárt, mert nem adtak neki pénzt


Vádat emelt a Hevesi Járási Ügyészség egy 21 éves férfi ellen, aki betört két idős ember otthonába, pénzt követelt tőlük, és amikor nem adtak neki, megverte őket.

Január 1-jén hajnalban egy Heves melletti faluban megjelent egy 21 éves férfi egy idős pár otthonánál. Először csak azt kiabálta, hogy jöjjenek ki, mert lopják a tyúkjaikat, aztán pénzt követelt tőlük.

Az idős asszony azt mondta a támadónak, nincs pénzük és nem mennek ki, erre a fiatal betörte a bejárati ajtó üvegét és bement a házba. 


Fellökte az asszonyt és az ágyban fekvő férjéhez lépett, hogy tőle követelje a pénzt, de a férfi is azt mondta, hogy nincs pénzük. Ettől a fiatal annyira feldühödött, hogy

ököllel ütni kezdte a nyugdíjast, hozzávágott egy szendvicssütőt, lehúzta az ágyról és folytatta a verést.


Eközben az asszony értesítette a rendőrséget, amit a támadó meghallott és elmenekült.

Az idős nőnek eltört az arccsontja, a férje viszont könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást.

Ugyanakkor a szakértő szerint a bántalmazás módjára, intenzitására és az érintett testtájra is figyelemmel, fennállt a reális lehetősége annak, hogy ennél súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés fog náluk kialakulni. A támadót még aznap elfogták a rendőrök, azóta pedig le is letartóztatták. Most börtönben van egy másik ügy miatt. 

Az ügyészség a férfit kétrendbeli minősített rablás kísérletével, súlyos testi sértéssel, súlyos testi sértés kísérletével, valamint a magánlaksértés minősített esetével vádolja. Azt kérték, hogy a bíróság ítélje fél évnyi börtönbüntetésre abban az esetben, ha beismeri a tettét és lemond a tárgyalásról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések