A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bolgár belügyminiszter szerint nő a migrációs nyomás az EU külső határán


Bulgária 141 millió euró uniós támogatást kapott a Törökországgal közös külső határ őrzésére


A bolgár ügyvivő belügyminiszter kedden az ország déli részén fekvő Stara Zagorába látogatott, ahol arról beszélt, hogy a bolgár–török határon „óriási mértékben” nőtt a migrációs nyomás.

Ivan Demerdzsiev elmondta, hogy a bolgár határrendészet tavaly mintegy 190 ezer migránst tartóztatott fel, akik illegálisan próbálták átlépni a határt. Az idei év eleje óta 30 százalékkal több migráns próbált Törökország felől átjutni a határon, mint az előző év azonos időszakában – hangsúlyozta Demerdzsiev.

Az ügyvivő belügyminiszter hozzátette, hogy Nyugat-Európa felé nagyon kevés illegális bevándorló jut el Bulgárián keresztül.

Demerdzsiev szerint szigorúbb fellépésre van szükség az embercsempészek ellen. Mint mondta: módosítani kell a büntető törvénykönyvet, és sokkal szigorúbban kell büntetni az embercsempészeket.

„Máshogy nem nyerhetjük meg ezt a harcot” – fogalmazott.

A miniszter elmondta, hogy Bulgária 141 millió euró uniós támogatást kapott a Törökországgal közös külső határ őrzésére. A mintegy 260 kilométer hosszú határszakaszból 110 kilométeren lenne szükség megfigyelőkamerák felszerelésére, emellett 1260 határrendőr alkalmazására is szükség van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések