A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A baloldal valahogy képtelen felfogni azt, hogy a magyarok a békére szavaztak: de az is lehet, simán csak hülyék


A címben szereplő megállapítás nem Gulyás Gergely szabadalma, az csak egy újabb Marvel univerzumba átültetett kulturális konklúzió. 


A kormányülésen szó volt a háborúról, a gazdasági kérdésekről és a gyermekvédelemről is – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A kormány arról is döntött, hogy a vállalkozások megsegítése érdekében a Baross Gábor alapot több mint háromszorosára növeli. 

A tárcavezető elmondta: a kormány támogatja a parlament elé benyújtott kormánypárti frakciók javaslatát. Elítéli az orosz agressziót, menekültügyben példamutató a magyar gyakorlat, Magyarország hitel formájában pénzügyileg is támogatja Ukrajnát.

A gáztározók feltöltöttsége jó, de várhatóan a gázárak növekedni fognak a következő hónapokban.

A miniszter szerint a baloldal nem tanult a tavalyi választási eredményekből, amelyek egyértelművé tették, hogy a magyarok a békére szavaztak.

A háború nyomán felgyorsult infláció esetében az első kedvező jel, hogy februárban az infláció növekedésének mértéke megtört. Az inflációt a háború, a szankciók és az energiaárak növekedése okozza.

Gulyás Gergely kitért azokra az intézkedésekre, amelyekkel a kormány a családoknak, a nyugdíjasoknak, a fiataloknak és a vállalkozóknak igyekezett segíteni az elmúlt nehéz gazdasági időszakban. Ezek kapcsán felemlítette a rezsitámogatást, amely nyomán az Európai Unión belül Magyarországon kell a legkevesebbet fizetni az áramért és a gázért. A vállalkozásoknak közvetlen támogatások mellett kamatstopot biztosított, és hasonló segítséget nyújtott több formában az agrárszektornak is.

A tárcavezető szólt arról, hogy a kormány 2010 óta ugrásszerűen növelte a minimálbért, bevezette a 13. havi nyugdíjat, elrendelte a lakossági kamatstopot, az alapvető élelmiszerek árának rögzítését, és idén bevezette a vármegye- és országbérleteket, amelyek a munkába járást jelentősen megkönnyítik.

A kormány döntése értelmében 300 milliárdról 1000 milliárdra nő a Baross Gábor-alap, ezzel pedig a vállalkozások újabb lehetőségekhez jutnak.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy a gyermekvédelmi törvény megvédése érdekében a kormány kész az európai intézményekkel is a vitára. Mindezt megerősíti, hogy az elmúlt hetekben napvilágra került esetek a törvény szigorítását is felvetik.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések