A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

35 év után oldódhatott meg az eltűnt fiatal lány ügye


Egy hátborzongató polaroid fotó fedte fel az igazságot 

A fotón egy fiatal nő és egy kisfiú látható megkötözve, a képen látható lányt pedig sokan az évtizedek óta eltűnt Tara Calicóként azonosították. Egykori osztálytársa azonban most állítja, többéves nyomozás után végérvényesen megfejtette az ügyet – írja a blikk.hu. 

Tara Calico mindössze 19 éves volt, amikor 1988. szeptember 30-án biciklizni indult, ám soha többé nem tért haza. A lány hollétéről jó ideig semmi hír nem volt, a következő év augusztusában azonban egy hátborzongató fényképet találtak egy floridai parkolóban.

A fotót megpillantva szülei biztosak voltak benne, hogy a képen látható fiatal az ő lányuk, ebből pedig arra következtettek, hogy Tara még hónapokkal az eltűnése után is életben lehetett.

A család sokáig abban reménykedett, hogy ez a kép segít majd a rendőröknek megtalálni a tettest és ezzel együtt a lányukat, ám ezt követően sem történt semmilyen előrelépés az ügyben.

A rejtély azonban most megoldódni látszik, az eltűnt tinédzser egyik közeli barátja ugyanis hosszú éveket töltött nyomozással hogy megoldhassa a több mint 30 éve húzódó ügyet.

Deep Cuts & Sensational Stories Podcast on Twitter: "What is your opinion about the Florida Polaroid? Is it Tara Calico or no? pic.twitter.com/zoHq6L7TYA / Twitter"

What is your opinion about the Florida Polaroid? Is it Tara Calico or no? pic.twitter.com/zoHq6L7TYA

Melinda Esquibel, a lány egykori osztálytársa azt mondta, hogy a fotó nem Taráról készült, és meg is van a saját elmélete arról hogy ki csinálta.

Úgy véli, Tarát egy csapat helyi fiú vette üldözőbe, meggyilkolták, majd 20 mérföldön belül eltemették.

Melinda így nyilatkozott a The Sunnak: „Tudom, hogy a család azt hiszi, hogy ő van a képen, de az általam összegyűjtött adatok azt mutatják, hogy nem ő az. A rendelkezésemre álló adatok egyike sem vezet arra, hogy az a lány Tara lenne.”

Tara egy biciklitúrára indult otthona közelében, az új-mexikói Belen városában. Ez egy 36 mérföldes útvonal volt, amit a lány már jól ismert, így korán, 9.30-kor el is indult. A lányt utoljára délelőtt 11:45-kor látták kerékpározás közben, szemtanúk pedig azt mondták, hogy egy világos színű Ford kisteherautóval követték őt. A 19 éves lányt ezt követően soha többé nem látták.

Egykori osztálytársa most azt mondta: „Információim vannak arról, hogy egy fiatal fiú és a barátai már négy nappal korábban elkezdték őt követni mielőtt 1988. szeptember 16-án végeztek vele. Ez azt jelentené, hogy ez egy előre megfontolt gyilkosság lehetett. A fiúk elütötték a kocsival, ő leesett a bicikliről majd elkezdett futni. Az elkövetők azonban utolérték, megtámadták, majd meggyilkolták.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések