A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors fahéjas kevert süti semmi munkával: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes


Ennek a fahéjas kevert sütinek a tésztájába tejföl is kerül, attól lesz olyan lágy.


Ha az illatos fűszer rajongója vagy, ez a villámgyors fahéjas kevert süti biztos, hogy ízleni fog. Nem kell hozzá semmi különös hozzávaló, csak csupa olyasmi, amit mindenki tart a kamrájában. Az anyagokat csak keverd össze, a többit pedig bízd bátran a sütőre.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 20 dkg vaj
👉 12.5 dkg tejföl
👉 2 tojás
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 teáskanál fahéj
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A vajat keverd ki a cukorral, majd üsd hozzá egyenként a tojásokat. Egy másik tálban keverd el a lisztet a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sütőporral, adagold a vajas-cukros részhez, végül lazítsd az egészet tejföllel. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és told 180 fokos sütőbe 45 percre, amíg a tetejére vékony kéreg sül, és a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések