A lasagnét vegetáriánus változatban, krémes, gombás töltelékkel is elkészítheted.
A vegetáriánus lasagne tölteléke puhára párolt, fűszeres gomba, a lapokat pedig paradicsomszósz helyett sűrű besamelmártás fogja össze. Az így készült fogás annyira finom, hogy a húsimádók is örömmel fogják belapátolni.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg csiperke gomba
👉 30 dkg lasagne lap
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
A besamelhez
👉 5 dl tej
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A gombát és a hagymát szeleteld fel. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, párold rajta üvegesre a hagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát, együtt pirítsd egy percig, majd dobd rá a gombaszeleteket. Sózd, borsozd, és lefedve párold puhára nagyjából 20 perc alatt.
Közben készítsd el a besamelt. A vajat egy kislábosban olvaszd fel. Add hozzá a lisztet, majd fokozatosan, folyamatosan kevergetve a tejet. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és kézi habverővel kevergesd, amíg besűrűsödik. Nagyjából négy evőkanálnyit tegyél belőle félre, a többit keverd össze a gombával.
A sajtot reszeld le.
Egy tepsi alját kend le a félretett besamel felével, és rakd ki lasagnelapokkal. Ossz el rajta egy adag gombás szószt, erre újra lapok, majd újra szósz következik. A tetején lévő lapokat kend meg a maradék besamellel, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson rajta.
0 Megjegyzések