Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Túrótorta lengyel recept alapján: a sernik alja roppan, a töltelék lágy és krémes


A lengyel túrótorta, vagyis a sernik alja roppanós, a tetejét pedig gazdag töltelék koronázza meg.


A lengyelek túrótortája, a sernik hasonlít a divatos cheescake-re: ugyanúgy vékony kekszes alapra kerül rá a gazdag töltelék. Ahhoz, hogy kellőképpen lágy legyen, a túrót előbb szitán törd át, vagy krumplinyomóval pépesítsd.

Hozzávalók 4 személyre

Az alaphoz
👉 45 dkg darált keksz
👉 2 evőkanál vaj

A töltelékhez
👉 1 kg túró
👉 20 dkg vaj
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg porcukor
👉 15 dkg tejföl
👉 6 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A kekszet daráld meg, keverd el olvasztott vajjal, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában. Tedd a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, amíg összeállítod a tölteléket.

A túrót szitán törd át. A tojásokat válaszd ketté. A puha vajat robotgéppel verd habosra, majd adagold bele egyenként a tojássárgákat, a kétféle cukrot, a tejfölt, a lisztet, végül a túrót. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a tésztához. Egyengesd el a hűtőből kivett kekszes alapon, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a tetejére kéreg pirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések