Hirdessen itt

Tizenhárom év fegyházat kapott a férfi, aki fagyállóval mérgezte meg apósát


Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék azt a férfit, aki 2021 szeptemberében fagyállóval megmérgezte az apósát. Az ítélet nem jogerős - közölte a törvényszék pénteken közleményben az MTI-vel.


A büntetlen előéletű férfi 2016-ban kötött házasságot a későbbi sértett lányával. Apósa italozó életmódját kezdettől fogva nem nézte jó szemmel, és 2019-ben elhatározta, hogy megmérgezi a férfit. 

Először 2021 januárjában kevert fagyállót egy üveg pálinkához, amelyet egy 3 deciliteres üvegpalackba töltött, ajándékpapírba csomagolt, amelyre ráírta, hogy "Fogadd sok szeretettel". Még nevet is írt a címkére, mintha azt valaki más küldené a sértettnek. Az üveget a férfi szarvasi lakásához tartozó postaládában helyezte el.

Az apósa először nem vette észre, ezért a férfi pár nap múlva maga vitte fel a lakásba az üveget, ahol megpróbálta elhitetni, hogy az italt a címkén feltüntetett személytől kapta az apósa ajándékba.

Mivel az ital nem tartalmazott halálos mennyiségű fagyállót, az apósnak - bár ivott belőle többször is - nem lett semmi baja. Ezután az elkövető egy csatos, színes sörösüvegbe fagyállót töltött, a palackot becsomagolta, és egy sárga jegyzetlapot ragasztott rá, amelyre - hasonlóan a korábbi módszeréhez - saját kezűleg születésnapi üdvözlő üzenetet írt. 2021. szeptember 13-án átadta az üveget apósának azzal, hogy a postaláda alatt találta. A 62 éves férfi még aznap ivott a fagyállóból, másnap reggelre rosszul lett, majd a kórházban szeptember 26-án elhunyt.

Az apósát megölő férfit előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek. Tíz évre eltiltották a közügyektől, és megállapították, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra a kiszabott szabadságvesztésből. Az ítélet ellen a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések