A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Terhes nőt akart megerőszakolni a készenlétes katona


Az sem hatotta meg, mikor áldozata azt kiáltotta, hogy hagyja békén, mert gyermeket vár.


Kedden tartja a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa az előkészítő ülést abban az ügyben, melyben a vád szerint a Magyar Honvédség önkéntes területvédelmi tartalékos katonája megpróbált megerőszakolni egy állapotos nőt.

Az eset tavaly júniusban történt Miskolcon. A vádirat szerint a várandósága 23-adik hetében lévő fiatal nő egyik délután hazafelé tartott munkahelyéről, amikor a belvárosi Népkert közelében lévő lépcsősoron megállt pihenni. A bűncselekménnyel vádolt szakaszvezető – aki ekkor szolgálatot töltött a városban – folyamatosan követte, ekkor utolérte, és hátulról átölelte, majd a földre rántotta.

Amikor a megrémült nő segítséget próbált hívni, fojtogatni kezdte. Miután még keservesebben kezdett kiáltozni áldozata, a lépcső közelében lévő erdős részhez vonszolta, majd a száját betömte avarral, hogy elnémítsa.

Az állapotos nő ekkor abbahagyta a kiabálást, mire a férfi ráült a mellkasára és elkezdte letépni a ruháját. A nő kiabált és könyörgött az önkéntes katonának, hogy eressze el, a férfit azonban az sem hatotta meg, hogy a bántalmazott nő gyermeket hord a szíve alatt. Terve az volt, hogy szexuálisan közösüljön a letepert nővel, azonban ő közben sikeresen értesítette a segélyhívó központot, így a férfi elmenekült.

Miután bejelentették a bűncselekményt, a Miskolci Rendőrkapitányság nagy erőkkel kezdett a nyomozásba. A térfigyelő kamerák segítségével sikeresen beazonosították a tettest, akit még másnap elfogtak.

Az ügyészség hét év fegyházbüntetés kiszabását kérvényezte, amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott a vádirattal egyező módon beismeri tettét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések