Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsiben sült kelbimbó sok tejföllel és sajttal: hús nélkül jóllaksz tőle


A krémes, tepsis kelbimbó hús nélkül is teljes értékű fogás.


A tepsis kelbimbó sok-sok sajttal és tejföllel tökéletes választás arra az esetre, ha ma nem kívánod a húsos fogásokat, de mégis jól szeretnél lakni. A kelbimbót azok is szeretni szokták, akik a kelkáposztáért nincsenek oda, mert hasonló, de kevésbé erőteljes az íze. Figyelj oda arra, hogy ne főzd túl.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg kelbimbó
👉 45 dkg tejföl
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 1 tojás
👉 1 evőkanál zsemlemorzsa
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A kelbimbókat folyó víz alatt alaposan mosd meg. A nagyobb darabokat vágd félbe, a kicsiket hagyd egészben.

Egy tepsi alját kend ki olajjal, és szórd meg zsemlemorzsával. Egyengesd el benne a kelbimbókat, majd szórd meg őket sóval és borssal.

A tejfölt keverd el a tojással és a reszelt sajt felével. Forgasd össze a tepsiben várakozó kelbimbóval, és locsold meg egy kevés olajjal. A tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 20 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd egy rövid ideig, hogy a sajt a tetején roppanósra piruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések