A tejszínes, fokhagymás mártásban sült csirkecombokat elég egyszer elkészíteni, hogy azonnal a család kedvencévé váljanak.
Sült csirkecombok dús tejszínes, tejfölös mártásban, mustárral és fokhagymával bolondítva: ilyen egy egyszerű, mégis ellenállhatatlan ebéd vagy vacsora. A szaftos fogás vendégvárónak is tökéletes, mivel szinte mindenki szereti az ehhez hasonló ételeket.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg tejföl
👉 8 csirkealsócomb
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára.
A pihentetési idő leteltével a tejszínt keverd össze a tejföllel, a mustárral, fél deci olívaolajjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, egy kevés sóval és borssal. A csirkecombokat forgasd meg ebben a szószban, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Ha maradt még a mártásból, kanalazd a tetejére, majd szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.
0 Megjegyzések