A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Snitzerrel vágta meg haragosa nyakát Tiszaújvárosban


Pénzbüntetéssel úszhatja meg a magatehetetlen földön fekvőt tapétavágóval támadó férfi.


Vádat emelt a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt egy szlovák állampolgárságú férfival szemben. Az illető 2022. április 16-án 11 óra körül testvérével az annak tulajdonában lévő, felújítás alatt álló házban tartózkodott. Átment hozzájuk a szomszédban lakó férfi, aki a házban - megbízás alapján - már korábban is végzett házfelújítási munkálatokat.

Hadonászott az éles szerszámmal

A ház tulajdonosával az étkezőben beszélgettek, melynek során köztük vita alakult ki. A vita hevében a szomszéd a kezében lévő tapétavágó késsel hadonászott, mire a szlovák férfi odarohant, és hogy a vélt támadást elhárítsa, a szomszédot hátulról tarkón ütötte. Az ütés hatására a férfi földre esett, a nála lévő tapétavágó kést is elejtette. A támadó a férfit több alkalommal – a közepest meg nem haladó erővel – fejbe rúgta, miközben a földön fekvőt már bizonyosan nem volt abban a helyzetben, hogy esetleges támadásától tartani kellett volna.

A férfi ezt követően tovább folytatta a bántalmazást: térdepelő állásba felhúzta a sértettet, majd a korábban általa elejtett tapétavágó kést a földről felvette, majd azzal a sértett nyakának bal oldalán a fültől az állcsúcsig tartó, a bőr teljes vastagságát érintő, mintegy 15 centi hosszúságú vágást ejtett. A vágás következtében erősen vérző sértett végül el tudott menekülni a helyszínről, melyet követően sérüléseinek ellátása céljából kórházba szállították.

Ütőeret nem ért a vágás

A sértett nyakán ejtett vágás nagyobb átmérőjű verőeret, visszeret nem érintett, olyan létfontosságú érképlet sérülése tehát nem következett be, mely akár közvetett életveszélyt jelentett volna. A sértettnél súlyos egészségromlás, maradandó fogyatékosság kialakulása reálisan nem várható.

A sértett  bántalmazás következtében elszenvedett sérülései végül külön-külön és együttesen is nyolc napon belül gyógyultak.  

A vádlott által kifejtett bántalmazás azonban – annak módja és a támadott testtájékok anatómiai fontossága következtében – a ténylegesnél súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülések előidézésére volt alkalmas, mellyel a vádlottnak reálisan számolnia kellett, ő azonban ebbe belenyugodott.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések