Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Parmezános bundába forgatott rántott csirkemell: oregánó és kakukkfű dobja fel a panírt


Elképesztően finom lesz a rántott csirkemell, ha a panírjába parmezánt és zöldfűszereket is keversz.


Dobd fel a megszokott rántott csirkemellet parmezánnal, zöldfűszerekkel! Nagyon jól megy hozzá az oregánó és a kakukkfű, így hamisítatlan mediterrán hangulatú ebédet tehetsz az asztalra. Érdemes nagyobb mennyiséget is bepanírozni belőle, a felesleget pedig lefagyasztani, így ha újra megkívánod, már csak ki kell sütni őket.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 10 dkg parmezán
👉 3 tojás
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A húst szeleteld fel nagyobb darabokra, sózd és borsozd őket.

Egy tányérba önts lisztet, ezt keverd el szárított oregánóval és kakukkfűvel. Egy mélytányérban verd fel villával a tojást. A zsemlemorzsát keverd el a reszelt parmezánnal.

Egy tepsiben hevíts annyi olajat, amennyi legalább félig ellepi a húsokat. A szeleteket közben a szokott módon forgasd meg először lisztben, utána tojásban, végül a zsemlemorzsában.

Az olajba dobj egy darabka panírt. Ha azonnal sisteregve feljön a tetejére, már elég forró, ekkor tegyél bele két-három szelet húst, és közepes lángon oldalanként néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Egyszerre ne tegyél sok húst az olajba, csak annyit, amennyi kényelmesen elfér benne. Ha készen vannak, szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések