Hirdessen itt

Nincsenek szavak: Megverte, megszúrta, majd hagyta kihűlni a nagynénjét


Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 55 éves férfi ellen segítségnyújtás, halált okozó elmulasztásának bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt, aki ittas állapotban szóváltásba került a vele egy háztartásban élő 71 éves nagynénjével. Bántalmazta, hegyes tárggyal hátba szúrta, a földre került sértettet magára hagyta, aki a hideg hatására kihűlés miatt meghalt. 


A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen egy háztartásban élt a 71 éves nagynénjével. 2022. február hónap közepén az éjszakai, illetőleg másnap a délutáni órákban – pontosabban nem meghatározható időpontban – közöttük vita, szóváltás alakult ki.

Az ittas állapotban lévő vádlott a sértettet legalább nyolc alkalommal bántalmazta, és egy hegyes tárggyal – feltehetően késsel – igen kis erővel hátba szúrta. A cselekményt követően az időskorú sértett ismeretlen körülmények között a padlózatra került, bevérzéssel járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, valamint szúrt sérülést szenvedett el.

A földön hosszabb ideig feküdt, ezt a helyzetet a vádlott észlelte, azonban nem nyújtott tőle elvárható segítséget, minek következtében a sértett a hideg hatására kialakult kihűlés miatt meghalt.

Sérülései és a halál bekövetkezése között okozati összefüggés nem állapítható meg, viszont életét a vádlott segítségnyújtása megmenthette volna.

A néhai sértett fia, mint hozzátartozó könnyű testi sértés miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések