A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Német hírszerző szolgálat: Egymillió katonát mozgósíthat Oroszország


Bruno Kahl, a német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) vezetője azt mondta, Oroszország akár egymillió katonát is mozgósíthat az Ukrajna elleni háború támogatására – számolt be a strana.today.


Mintegy 300 ezer embert mozgósítottak 2022 őszén, egy részük még kiképzés alatt áll, néhányukat már a harctérre küldték. Oroszország azonban egymillió tartalékost is képes mozgósítani, ha a Kreml szükségesnek tartja – mondta a BND vezetője.

Bruno Kahl azt is megjegyezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem áll készen a tárgyalásokra.

A háború sok szempontból teljesen másként alakult, mint ahogyan Moszkva, Kijev és a Nyugat gondolta – mondta a BND vezetője. 

Szerinte Oroszország eleinte azt hitte, hogy kevés „precíz katonai, inkább szimbolikus és demonstratív akcióval” képes lesz megszerezni az ellenőrzést Ukrajna felett. Ez azonban nem sikerült, így az ukrán fél jelentős helyzeti előnyre tett szert – tette hozzá.

Az ukrán hadseregnek még mindig sikerül hatékonyan védekeznie a túlerőben lévő orosz erőkkel szemben. Hosszú távon azonban az ukrán fél sikere a Nyugat lankadatlan támogatásától függ

– mutatott rá a német hírszerzés vezetője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések