A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brutálisan megöltek egy 21 éves lányt Győrben: bőröndbe tették és eláshatták Kitti holttestét


Egyelőre nincs meg a holttest, így nem lesz könnyű a bizonyítás: a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy olyan bűncselekményről tartott ma sajtótájékoztatót, ami 9 évvel ezelőtt egy fiatal nő halálát okozta. 

Az akkor 21 éves P. Kittit a gyanú szerint egy házaspár olyan súlyosan megverte veszekedés közben, hogy a nő belehalt sérüléseibe. A gyanúsítottak részben beismerték tettüket. 2014 augusztusában a holttestet bőröndbe rejtették, taxit hívtak, majd Győr határában elásták a bőröndöt. A rendőrség keresi az akkori taxisofőrt, várja jelentkezését.

Győr likócsi városrészében rendőrök kutatnak, munkagépeket, talajradart, tetemkereső kutyát is bevetettek – egyelőre sikertelenül. Ezzel összefüggésben, egy 9 évvel ezelőtti életellenes bűncselekmény okán tartott ma sajtótájékoztatót a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Nagy Ágnes rendőr ezredes, bűnügyi igazgató szerint a nyomozás kezdeti szakaszában vannak, két gyanúsítottat elfogtak. Még 2016-ban jelentette be egy édesanya, hogy eltűnt a lánya, az akkor 21 éves P. Kitti. Kiderült, hogy nem tartják a kapcsolatot, és a lánynak vélhetően már 2014-ben nyoma veszett. Körözési eljárás indult. Itt jegyezte meg az ezredes, hogy Győr-Moson-Sopronban 47 ember tartózkodik ismeretlen helyen, közülük több mint 30-at eltűntnek nyilvánítottak. Így lett ez hamarosan P. Kittivel is 2016 augusztusában.

Kitti sorsa nehezen volt követhető, de eltűnése előtt egy győri belvárosi házban lakhatott – mondta Kiszeli Lajos a főkapitányság felderítő osztályának vezetője. Ez volt az utolsó támpontjuk. A nyomozók utánanéztek, kik éltek a lakásban, de az eljárás akkor megfeneklett. Igaz, már akkor végeztek egy poligráfos vizsgálatot, de az nem erősítette meg, hogy Kitti bűncselekmény áldozata lenne.

2022 nyarán új lendületet vett az eljárás: információt kaptak a rendőrök, hogy 2014-ben Kitti bűncselekmény áldozata lehetett. Előkészítő eljárás indult, majd idén február 3-án nyomozás. Február 7-én hajnalban elfogták a gyanúsítottakat, egy házaspárt, akik már külön élnek: 2014-ben a fiatal férfi 20 éves volt, a nő 43.

Völcsey András, a bűnügyi osztály vezetője hozzátette: M. Milán 28 éves bakonyszentlászlói és M. Milánné 51 éves ozorai lakos régóta ismerték Kittit, akik befogadták akkor győri, Batthyány téri lakásukba. A nyomozás eddigi adatai szerint 2014 augusztusának végén egy vita tettlegességig fajult. Mindketten bántalmazták a lányt, aki életét vesztette. A rendőrség azt nem tudja, mi miatt tört ki a vita a felek között.

A pár a holttestet úgy hozta ki a házból, hogy azt ott élő többi családtag ne lássa. Egy piros bőröndbe gyömöszölték a testet, taxit hívtak, és azzal vitték el Győr külterületi, erdős részéhez. Miután elment a taxi, a holttestet a bőrönddel együtt elásták.

Az osztályvezető elmondta: a gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekményt részben elismerték, azt poligráf és tanúk is megerősítették. Halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás – a gyanúsítottakat a Győri Járásbíróság letartóztatta. A rendőrség nagy erőkkel dolgozik a holttest megtalálásán. Az elmúlt hetekben több területet is átvizsgáltak, talajradart, tetemkereső kutyát is bevetettek, de eddig nem jártak eredménnyel. A bűncselekmény elkövetése óta eltelt hosszú idő miatt nehéz lesz a bizonyítás – jegyezte meg Völcsey András.

A rendőr-főkapitányság egy felhívást is közzétett: várják annak, a 2014 nyarán a Duna Taxi alkalmazásában álló férfinak a jelentkezését, aki világos színű, fehér kombit vagy egyterűt vezetett 2014 augusztusának végén, a késő esti, korai éjszakai órákban felvette a két gyanúsítottat a feltűnő, nagy piros bőrönddel, s Győr-Likócsra vitte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések