Hirdessen itt

Négy éven át bántalmazta szexuálisan a lányát egy férfi


A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként súlyosabb büntetést indítványoz azzal a Békés vármegyei férfival szemben, akit elsőfokon a bíróság a kiskorú lánya sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt nyolc év fegyházra ítélt – tájékoztatta hírportálunkat közleményében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.


A Békés Vármegyei Főügyészség vádirata alapján eljáró Gyulai Törvényszék ítéletének tényállása szerint egy Békés vármegyei kistelepülésen élő férfi erőszakkal, egyes esetekben az alvó sértett akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva 2016-tól mintegy négy éven keresztül egyre durvábban bántalmazta szexuálisan a vele egy háztartásban élő, nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét már betöltött leánygyermekét.

A Gyulai Törvényszék tavaly szeptember 22-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt nyolc év szabadságvesztésre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, ugyanis az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamának lényeges súlyosítása, míg a férfi védője felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség súlyosításra irányuló fellebbezését fenntartotta, a védelmi fellebbezést nem tartotta alaposnak és kifejtette azt az álláspontját, hogy a súlyos megítélésű, 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt elkövető férfival szemben a büntetési célok kizárólag hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabásával érhetők el. A letartóztatásban lévő férfi ügye a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések