A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mindenkit meglepett, mire használta a törlőkendőket a szolnoki gyorsétkezde pénztárosa


Az is nagyon gyanús volt, hogy a mosogatónál mindig háttal állt a biztonsági kameráknak. 

A Szolnoki Járási Ügyészség sikkasztás miatt vádat emelt azzal a 48 éves nővel szemben, aki egy szolnoki bevásárlóközpont gyorsétkezdéjének pénztárosaként több százezer forintot sikkasztott. A vádirat szerint a nő 2021 szeptemberétől dolgozott eladói és pénztárosi munkakörben a bevásárlóközpontban, ahol munkakörénél fogva kezelte a pénztárgépet is. Végül 2022 májusában közel három héten keresztül azzal egészítette ki a fizetését, hogy a vásárlóktól átvett, mindösszesen 280.000 forintot nem helyezte el a kasszában – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Járási Ügyészség.

A bűncselekmény elkövetésére azt a módszert választotta, hogy a vevőktől átvett nagyobb címletű bankjegyeket egy rutinos mozdulattal előbb a bankkártyás fizetésre szolgáló terminál alá helyezte, majd onnan észrevétlenül becsúsztatta a pénztárgép alá. 

Bizonyos időközönként úgy tett, mintha a pénztárgépet és környezetét tisztogatná egy törlőkendővel, azonban valójában ekkor vette ki a bankjegyet a gép alól a kendőbe csomagolva.

A műveletet követően az étterem mosogatójához lépett a törlőkendővel, azért, hogy az üzlet térfigyelő kamerája csak hátulról rögzítse a mozgását, és eközben felső ruházatát igazgatva elrejtette a bankjegyet. Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze az okozott kár megfizetésére is.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések