A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Még vasutastól is lopott a vonatokra szakosodott hadházi tolvaj, ez elég is volt a debreceni zsaruknak


V. Ferenc az ország legkülönbözőbb pontjain csapott le. 

A Debreceni Rendőrkapitányság nemrég zárta le a nyomozást egy zseblopássorozatban, az eljárásról hosszú bejegyzésben számoltak be a Zsaru Magazin Facebook-oldalán.

Mint írták, tavaly április 10-én indult ismeretlen tettes ellen nyomozás azok után, hogy egy vasutas, aki aznap hajnalban Budapestről indult vonattal Debrecenbe, feljelentést tett. Szavaiból kiderült, hogy a felakasztott kabátjából valaki ellopta a pénztárcáját, amíg aludt.

Abban a vagonban, ahol a sértett utazott, nem volt kamera, ettől függetlenül a rendőrök lefoglalták azokat a felvételeket, amelyek a vagonok átjáróinál készültek. Ekkor figyeltek fel egy számukra jól ismert arcra, a hajdúhadházi V. Ferencre, aki ellen már többször indult hasonló ügyek miatt eljárás. Épp akkor készült egy felvétel a vonaton, amikor a sértetté váló ember vagonja felé tartott. Minderről Domokos Miklós százados, életvédelmi alosztályvezető beszélt.

A rendőrök tanúkat is találtak, akik látták a hadházi férfit a sértett közelében, aztán begyűjtötték a hasonló, fel nem derített ügyeket, amelyeknél a ruházat és a személyleírás is megegyezett.

Így nyomozták ki, hogy március 5-e és április 10-e között még öt, az ország legkülönbözőbb pontjain történt, összesen mintegy 100 ezer forint értékű zseblopás köthető a férfihoz. Azt is, hogy az április 10-i kifosztáskor használt mobiltelefonja minden egyes helyszínen nála volt.

Az összes zseblopás vonaton történt, többféle technikával, de a leggyakrabban a tulajdonosok mögé felakasztott kabátokból emelte el a pénztárcákat. V. Ferenc rendre megpróbálta használni az ellopott tárcákban talált bankkártyákat is, néha sikerrel.

A férfinak bűntársa is volt a cikk szerint, akit egy kórházban találtak meg, a kihallgatásakor beismerő vallomást tett.

A Debreceni Rendőrkapitányság V. Ferencet végül kifosztás és többrendbeli lopás, míg bűntársát többrendbeli lopás bűntettével gyanúsította meg. Amikor idáig jutott a nyomozás, kiderült, hogy V. Ferenc elfogásával nem kell bajlódniuk a zsaruknak. A férfi ugyanis ekkor már egy másik, hasonló sorozat kapcsán kiszabott 1 év 3 hónapos börtönbüntetését töltötte. Azt is megtudták a rendőrök, hogy ezzel párhuzamosan több más ügyben folyik eljárás ellene. Az egyiknek rövidesen tárgyalása is lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések