A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták Jászladány hírhedt tolvaját


A férfi utoljára chipset és alkoholt lopott, amit az utcán kínált. Ez lett a veszte.


A Jászberényi Járási Ügyészség lopás miatt indítványozta annak a jászladányi férfinak a letartóztatását, aki az elmúlt hetekben négy alkalommal is lopott Jászladányban, de végül lebukott – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, egy 26 éves férfi január vége és február 21-e között Jászladányban a bejárati ajtót befeszítve bejutott egy lakatlan ingatlanba, ahonnan radiátort, gázkazánt és bútorokat lopott. A férfi februárban pedig egy helyi kisboltba kétszer is visszatért lopni. Az élelmiszerüzletbe mindkét alkalommal az ablakot betörve jutott be, a boltból élelmiszert, illetve alkoholt vitt el.

A gyanúsított azután február 14-én megjelent egy jászladányi lakóház előtt, és bekiabált, hogy adjanak neki kölcsön pénzt, de miután visszautasították, mérgében fenyegetőzött, majd belökte a nagykaput és a teraszon lévő hűtőből ellopott 5 kg húst.

Végül, egy héttel később, a helyi töltőállomás ablakát betörve lopott el onnan chipset és alkoholt, amit az utcán kínált, és így bukott le. A lopások összértéke meghaladja a 700 ezer forintot.

A férfit korábban már négyszer büntették vagyon elleni bűncselekmények miatt, és jelenleg is két másik büntetőeljárás folyik ellene. Az ügyészség indítványa szerint a különös visszaeső férfival szemben fennáll a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye is.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és február 23-án elrendelte a férfi letartóztatását. A gyanúsított a végzést tudomásul vette, a kirendelt védője az ülésen nem vett részt, így a döntés nem végleges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések