A rácos sertéstarja szaftos és nagyon finom. Érdemes a húsra kérget pirítani, hogy az értékes nedvei sütés közben ne párologjanak el.
A rácos sertéstarja lelke a jó szaftos hús és a rásimított paprikakrémes tejföl. Pakold meg elegendő paprikával és paradicsommal is. A tarjára először piríts kérget, és utána tedd a tepsibe, így őrzi meg legjobban az ízeit.
Hozzávalók 4 személyre
👉 80 dkg krumpli
👉 30 dkg paprika
👉 30 dkg paradicsom
👉 4 szelet sertéstarja
👉 2 hagyma
👉 2 dl tejföl
👉 1 teáskanál piros arany
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd elő negyedóra alatt. Ha kész, hűtsd ki.
A tarjaszeleteket klopfold ki, szórd meg minden oldalukat sóval és borssal, és tedd félre. Közben készítsd elő a többi hozzávalót: a kihűlt krumplit hámozd meg és kockázd fel, a hagymát vágd cikkekre, a paprikát és a paradicsomot szeletekre.
A tarjaszeletekre kevés olajon, oldalanként egy-két perc alatt süss kérget. Szedd őket ki egy tálra.
A krumpli felét oszd el egy vékonyan kiolajozott tepsiben. Szórd meg sóval és borssal. Pakold rá először a hagymát, utána az elősütött húst, arra a paprikát és a paradicsomot, majd fedd be a krumpli másik felével. Ezt az adagot is sózd, borsozd, locsold meg kevés olajjal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe.
A tejfölt keverd el a Piros Arannyal. Amikor a hús és a krumpli már egy órája sül, vedd ki a sütőből, kend meg a tetejét a paprikás tejföllel, és immár fólia nélkül told vissza a sütőbe további 15-20 percre.
0 Megjegyzések