A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kalapáccsal vágta fejbe békülni akaró haragosát az egri férfi


Felfüggesztett szabadságvesztést javasoltak büntetésül.


Az Egri Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy egri férfi ellen, aki 2021 szeptemberében egy egri társasházi lakásban került összetűzésbe a sértettel, miután a kopogására ajtót nyitott neki - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész. 

A sértett próbálta a felek között korábban kialakult konfliktust tisztázni, amire a vádlott válasza az volt, hogy a szekrényből elővett egy kalapácsot, amellyel egy alkalommal, legfeljebb közepes erővel fejbe vágta haragosát.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki más testi épségét vagy egészségét sérti, testi sértést követ el. Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető súlyos testi sértés bűntette miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A megütött férfi könnyű sérülésekkel megúszta a támadást, azonban az elkövetés eszköze, és annak módja alapján fennállt a súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló  sérülés – akár homlokcsont törés – kialakulásának a lehetősége.

A vádhatóság felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt az agresszív férfival szemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések