A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eltörte szobatársa orrát az egri kollégista fiú, ezzel nógatta, hogy menjen aludni


A nevelőtanár közbelépése sem számított.


Az Egri Járási Ügyészség most testi sértést okozó ügyben emelt vádat - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A járási ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádolja azt a 19 éves fiatalt, aki 2022 tavaszán az egyik egri kollégiumban összeszólalkozott szobatársával, mivel a sértett hangosan beszélgetett egy másik ismerősükkel. 

A vádlott a társát aludni küldte, aminek az nem tett eleget, így a felek között egy hosszú ideig tartó vita alakult ki, melyet a vádlott egyszer csak megunt, és többször ököllel leütötte szobatársát. 

 A fiatal terhelt még egy alkalommal a nevelőtanár közbelépése ellenére is megütötte a sértettet, aki azt nehezményezte, hogy diáktársa miért a sötétben támadt rá. A bántalmazás következtében a sértett orrcsont törést szenvedett.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki más testi épségét vagy egészségét sérti, testi sértést követ el. Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető súlyos testi sértés bűntette miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A vádhatóság felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt az agresszív fiatallal szemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések