A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Iványi kamuegyháza több mint 800 millió forintot tarhált

815 millió forint futott be Iványi Gábor kamuegyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérgyülekezet (MET) bankszámlájára január 31-én a tavalyi 1 százalékos felajánlásokból, írja közleményében a MET. Mint írták, 51813 adófizető ajánlotta fel adója 1 százalékát a gyülekezetnek.

"Örömünk azonban továbbra sem teljes, mivel az állam velünk szemben, egyházi státuszunk évtizedes rendezetlensége miatt fennálló tartozása jelentősen meghaladja a most rendelkezésünkre bocsátott összeget és kárunk megtérítésére egyelőre semmilyen szándék nem mutatkozik" - írták. 2016-2022 között például nem juthattak hozzá az egyházi támogatásokhoz, amely az idén kapott összeg alapján akár négymilliárd forintot is elérhetett volna.

"A többi egyházi kiegészítő támogatással együtt kárunk kb. 14 milliárd forintot tesz ki" - írták. Ha ezt a pénzt megkapnák, minden fennálló tartozásukat rendezni tudnák.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések