Hirdessen itt

A viharos szél miatt fa dőlt a 48-as főútra


A debreceni tűzoltók folyamatosan számolják fel a káreseményeket. 

A hatalmas szél miatt kidőlt egy fa a 48-as főúton, Haláp közelében szombat délután. Az olvasói felvételen jól látható, hogy csupán néhány méteren múlt, hogy nem egy ott közlekedő járműre dőlt. A Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelemi Igazgatóságtól megtudtuk, az autósok megpróbálták lehúzni a termetes növényt az útról, de nem sikerült nekik, ezért a tűzoltók segítségét kérték.

A sajtóosztály kérdésünkre közölte, hajnal öt óra óta folyamatosan úton vannak a debreceni tűzoltók: kezdetben a havazás adott munkát, most pedig már a viharos szél. Nyolc óra alatt 30 esethez riasztották őket.

Az ország keleti és északnyugati tájai között hatalmas, 15 hektopascalos (hPa) légnyomáskülönbség alakult ki – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a közösségi oldalán. A közlés szerint míg keleten, a ciklon középpontjában 1012, addig az északnyugati tájakon 1027 hPa a légnyomás mért értéke.

Ez a hatalmas nyomáskülönbség alakítja ki a viharos, erősen viharos széllökéseket az országban.

A meteorológiai szolgálat a honlapján közölt veszélyjelzésben azt írta, szombaton az országban sok helyen várható 70 kilométer/óra fölötti széllökés. Hozzátették: a késő délutáni, esti óráktól mindenütt jelentősen veszít a szél az erejéből, de továbbra is nagy területen erős, vagy viharos közeli marad, a hegyekben még este is 70 kilométer/óra fölötti széllökések várhatók.

Vasárnap a szombatihoz képest már jóval kedvezőbb szélviszonyokra lehet számítani.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések