A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fordulat Szilágyi Liliána ügyében: elutasították Szilágyi Zoltán feljelentését


A Fővárosi Törvényszék jogerős döntése értelmében a Magyar Úszó Szövetség által felállított eseti bizottság jog szerint járt el.


A Fővárosi Törvényszék (FT) jogerős döntése értelmében a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) által felállított eseti bizottság jog szerint járt el, így elutasította Szilágyi Zoltán rágalmazás és becsületsértés miatt tett feljelentését a Szilágyi Liliána ügyével foglalkozó testület tagjai ellen az őt elmarasztaló megállapításaik nyilvánosságra hozatala után.

A MÚSZ keddi közleményéből kiderül, a végzés indoklásában egyértelműen kimondja, hogy bizonyos ügyekben eljáró testületek adott esetekben kénytelenek olyan megállapításokat megfogalmazni, amely ugyan sértheti az eljárás alá vont személy jó hírnévhez fűződő jogait, ám nagyobb érdek fűződik ahhoz, hogy

ezeket a tényeket megosszák a közvéleménnyel.

A múlt héten született FT-végzés helyben hagyta az elsőfokú bíróság döntését, azaz jogerősen kimondta, hogy a Papp Gábor vezette testület semmilyen formában nem követett el sem rágalmazást, sem becsületsértést, azaz az eljárást bűncselekmény hiányában szüntette meg a törvényszék.

A MÚSZ kiemelte, a végzés szerint az eseti bizottság minden tekintetben jog szerint járt el, így megállapításait a tanúk meghallgatása mellett egy korábban született, jogerős bírósági ítéletre alapozta, amely egyértelműen kimondta, hogy Szilágyi Zoltán milyen cselekményeket követett el kiskorú lánya sérelmére korábban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések