A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cseh lap: Magyarországgal senki nem számol a Bukaresti Kilencek csoportban


A Lidové Novinynek nyilatkozó cseh elemző szerint márpedig a B9-ek lesznek az elsők, akik beszállnak Ukrajna újjáépítésébe.


A Lidová Noviny nevű cseh lap nyomtatott kiadásában interjú jelent meg Petr Kratochvíllel, a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének (Ústav mezinárodních vztahů) munkatársával, amelyben Magyarország is szóba került.

Kratochvíl szerint Magyarország ugyan a B9-es (Bukaresti Kilencek) csoportban van, de igazából senki sem számol vele. A müncheni biztonsági konferenciára sem az orosz, sem a magyar kormány képviselőit nem hívták meg. Ez hasonló a V4-hez, amelynek Magyarország szintén része, de el van szigetelve.

Ennek is messzemenő következményei vannak, mert egyszer eljön Ukrajna konfliktus utáni újjáépítésének az ideje, amihez több százmilliárd dollárra lesz szükség. A B9-es államok lesznek akkor az elsők, akik beszállnak. Hogy Magyarország köztük lesz-e, az egy kérdőjel, tekintve, hogy „kire fogadtak” – fogalmazott Kratochvíl.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések