A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erőszakkal raboltak ki egy idős házaspárt Móron


A Fejér Vármegyei Főügyészség többszörösen minősülő rablás bűntette miatt idítványozta két férfi letartóztatását, akik az alapos gyanú szerint 2023. február 2-án, Móron erőszakkal raboltak ki egy idős házaspárt.


A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a házaspár házába éjjel, egy óra körüli időben ajtóbefeszítéssel behatoltak, ott kutatást, forgatást végeztek, majd amikor a zajra a ház hálószobájában alvó férfi felébredt és kiment az előszobába, a vádlottak a fejére egy kabátot dobtak. 

A sértett ennek hatására elesett, majd az egyik férfi a fejénél fogva a földre szorította, eközben pedig a két társa a lakóépület helyiségeit átkutatta. A gyanúsítottak a zajra felébredő idős asszony fejére szintén egy ruhadarabot helyeztek, majd 10.000.000 forint készpénzzel távoztak a helyszínről. 

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá mivel a cselekményt visszaesőként valósították meg, feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. 

Alaposan lehet tartani továbbá, hogy a gyanúsítottak a tettestársaikkal, illetve a sértettekkel történő kapcsolatfelvétellel a bizonyítást veszélyeztetnék, továbbá a sértetteket megpróbálnák jogellenesen befolyásolni. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések