A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Én macedón vagyok, holnap nekem is kiabálhatják, hogy ki az országból – mondta Hagi a Sepsi-Craiova meccsen történtekről

A román focilegenda számára érthetetlen, hogy a krajovai huligánokat miért nem távolította el a rendőrség a stadionból, szerinte ez lett volna a jobb döntés, nem a meccs berekesztése. 

A 26. percben lefújták a Sepsi meccsét a vendég ultrák magyarellenes rigmusai miatt a román bajnokság vasárnapi fordulójában.

Az eset nagy vihart kavart, a román focilegenda, Gheorghe Hagi is reagált rá. Az egyik román csatorna műsorában elhangzottakat a Transtelex szemlézte.

Hagi számára érthetetlen, hogy Mititelu krajovai huligánjait miért nem távolította el a rendőrség. „Veszélyes precedenst teremtettek ezzel a döntéssel" – jelentette ki  a román válogatott történetének legjobb góllövője.  Justin Ștefan szövetségi főtitkár is egyetértett ezzel. Szerinte

a szabályzat 4. pontjának értelmében az FC U Craiova 1948 szurkolóinak csoportja eltávolítható lett volna a stadionból.

„Ha 20 ezer szurkoló skandált volna magyarellenes rigmusokat, akkor igen, felfüggeszthető lett volna a mérkőzés, de 50 emberről volt szó, akiket fel lehetett volna szólítani a távozásra, és a rendőrség kikísérhette volna őket a lelátóról. Ha 10-20 ezren lettek volna, akkor lehetetlenné vált volna az evakuálás, de azt a csoportot el lehetett volna távolítani" – mondta Stefan a riporternek.

„Ez minden klubnak érzékeny pontja, hogy tudja a szurkolóit féken tartani. Európában még soha nem állt le egyetlen meccs sem, amikor ilyeneket kiabáltak" – ezek már megint az Antena Sport által megkérdezett Hagi szavai.

„Én egy macedón vagyok. Talán holnap jön valaki, és azt mondja: »Ki, ki a macedónokkal az országból!«. Azt mondja, de ez nem jelenti azt, hogy elmegyek. Az európai kupákban még soha nem állították le a meccset ilyen bekiabálások miatt. A legdrasztikusabb intézkedés amelyhez eddig folyamodtak, az volt, hogy a kiabálókat kivitték a stadionból" – részletezte véleményét Gică Hagi.

Julian Stefan szerint azonban a mostani döntés nem visz közelebb a probléma megoldásához nem fognak eltűnni a rasszista, idegengyűlölő skandálások a stadionokból,

sőt, félő, hogy még inkább radikálizálódnak azok a szurkolói csoportok, akik ezt a helyzetet kiprovokálták.

„A mérkőzés megfigyelője által készített jelentések alapján a fegyelmi bizottsághoz fordulunk, és fegyelmi eljárást indítunk. Várjuk a megoldást, hogy mi lesz az… Mivel erre a helyzetre nincs precedens, nem tudjuk, mi lesz a döntés" – tette hozzá a főtitkár.

„Ha a bizottság döntését megfellebbezik, akkor a Szövetség Fellebbviteli Bizottsága dönt. Én úgy látom, hogy ezzel kinyitottuk Pandora szelencéjét. Mit teszünk a következő, hasonló helyzetben? Ha legközelebb a játékvezető nem állítja le a mérkőzést, akkor szabályt sért?" – tette fel a kérdést a főtitkár.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések