Hirdessen itt

Elon Muskot felmentették a csalás vádja alól

Elon Muskot felmentette az esküdtszék abban az ügyben, melyben a Tesla részvényeivel való csalással vádolták. Musk ugyanis 2018 augusztusában azt írta ki Twitteren: azt fontolgatja, hogy kivásárolja a Teslát részvényenkénti 420 dolláros áron, és ehhez „biztosított a finanszírozás", illetve hogy támogatják a befektetők ebben. 

A 72 milliárd dolláros üzlet azonban soha nem történt meg. Musk azt nyilatkozta az ítéletről: „Hála Istennek, győzedelmeskedett az emberek bölcsessége."- írja a BBC.

A részvények árfolyama a tweetek után megugrott, de napokon belül visszaesett, amikor kiderült, hogy valójában szó sincs ilyen üzletről, és nem volt megegyezés a befektetőkkel sem. A részvényesek szerint a befektetők vesztesége elérte a 12 milliárd dollárt.

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) beperelte Muskot a tweetek miatt, azzal vádolva őt, hogy hazudott a befektetőknek. Musk beleegyezett, hogy lemond a Tesla igazgatótanácsának elnöki tisztségéről, és 20 millió dolláros kártérítést fizet.

Musk a perben azzal védekezett, hogy azt hitte, a szaúdi nemzeti vagyonalap szóbeli kötelezettségvállalást tett a kivásárlásra. Azt is mondta: „Csak azért, mert posztolok valamit, még nem jelenti azt, hogy az emberek elhiszik, vagy ennek megfelelően fognak cselekedni." A befektetők viszont azzal érveltek, hogy a „biztosított a finanszírozás" részlet szóbeli megállapodásnál többre utalt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések