A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elon Musk visszakerült a csúcsra


Elon Musk visszaszerezte a világ leggazdagabb embere címet a Bloomberg összesítése szerint - tudatta a CNN. 

A Tesla vezérigazgatóját tavaly decemberben Bernard Arnault, a francia LVMH (LVMHF) luxusmárka vezérigazgatója taszította le a trónról, így Musk több mint két hónapig a leggazdagabb emberek listájának "csak" a második helyén állt. Hétfőtől azonban a Bloomberg jelentése szerint a Tesla-részvények Muskot ismét az élre emelték a valós idejű milliárdosok indexében.

Musk nettó vagyona hétfőn, a piacok zárása után mintegy 187,1 milliárd dollár volt, éppen csak megelőzve Arnault 185,3 milliárd dolláros vagyonát.

A Tesla (TSLA) részvényei tavaly meredeken estek, Musk problémákkal terhelt Twitter-felvásárlása és a technológiai piac szélesebb körű visszaesése pedig nehezítették a milliárdos helyzetét, viszont az elektromos járműgyártó részvényei 2023-ban ismét megugrottak.

Ugyanakkor ugyan lehet, hogy jelenleg Musk birtokolja a világ leggazdagabb emberének címét, de ő tartja a rekordot a történelemben valaha bárki által elvesztett legnagyobb vagyon tekintetében is. Tavaly év végén Musk lett az első ember, aki 200 milliárd dollárnyi vagyont veszített - miután nettó vagyona a 2021. novemberi mintegy 340 milliárd dollárról 2022. decemberre 137 milliárd dollárra csúszott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések