Laktató és nagyon egyszerű vendégváró a bolognai csiga, amely leveles tésztából nagyon hamar el is készül.
A bolognai csigák hamar készen vannak, és nagyon laktatóak. Üveges bolognai szószból is készítheted őket, de ha inkább természetesebb ízekre vágysz, magad is befűszerezheted hozzá a mártást.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg passzírozott paradicsom
👉 15 dkg darált hús
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 1 csomag leveles tészta
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A darált húst sózd, borsozd, és kevés olajon süsd fehéredésig. Add hozzá a passzírozott paradicsomot, szórd meg zöldfűszerekkel, és kis lángon főzd össze az egészet húsz perc alatt. Ha üveges bolognai szószt használsz hozzá, még kevesebb munka lesz vele.
A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd fel és nyújtsd ki. Kend meg a bolognai szósszal, tekerd fel, mint a bejglit, és szeleteld csigákra. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg szép színűre sülnek.
0 Megjegyzések